Möbeldetaljer - Gjutning och pressgjutning i aluminium

Pressgjutning

Möbeldetaljer

En stor del av vår produktion handlar om att förse möbelbranschen med pressgjutna aluminiumdetaljer. Det kan till exempel vara kryssfoten under en kontorsstol. Det finns många fördelar med att pressgjuta aluminium. Exaktheten, frånvaron av skarvar och förmågan att ingjuta olika funktioner i en detalj. Materialet kan även lätt pulverlackeras i olika färger.

Sist men inte minst är aluminiumet som vi använder återvunnet till 97%. Läs mer om de miljömässiga fördelarna här.

Stoltast är vi över att vi med raffinerade slip- och polermaskiner kan uppbringa exakt den ytfinish som estetiken kräver. Detta är vi tämligen ensamma om i landet. Inte konstigt att designvärlden i många år efterfrågat våra detaljer!

Vi hjälper även till med konstruktionen. Läs mer här.

Kontakta oss med din förfrågan beträffande pressgjutna aluminiumdetaljer.

Industridetaljer - Gjutning och pressgjutning i aluminium

Industridetaljer

Aluminium är ett lätt material med hög sträck- och brottgräns som lämpar sig väl för gjutning. Det är även lättbearbetat, korrosionsbeständigt och har hög ledningsförmåga. Det fina med att pressgjuta detaljer är att det i ett steg går att integrera många funktioner. Många gånger är det smartare att pressgjuta en detalj istället för att smida, pressa eller svetsa den. Inte minst för att kvalitén blir högre, priset lägre och därtill enkelt att återvinna. Pressgjutning har även bra måttnoggrannhet och repeterbarheten är mycket hög.

Sist men inte minst har aluminium många miljömässiga fördelar och materialet vi använder är återvunnet till 97%. Läs mer här.

Vi hjälper även till med konstruktionen. Läs mer här.

Kontakta oss med din förfrågan beträffande pressgjutna aluminiumdetaljer.

Gjutning och pressgjutning i aluminium - Nyströms Diecasting

Marås SE-335 91 Gnosjö
Telefon: 0370-949 00