Förutom pressgjutning i aluminium tar vi hand om efterbehandling såsom borrning, gängning, slipning, polering och ytbehandling.

Kapacitet

Pressgjutning - Förutom pressgjutning i aluminium tar vi hand om efterbehandling såsom borrning, gängning, slipning, polering och ytbehandling.

PRESSGJUTNING

I vår maskinpark har vi helautomatiska Bühler-maskiner som är utrustade med ABB-robotar. Vi kan ta fram pressgjutna aluminiumdetaljer från 0,15 till 6 kg. Låskraften är från 250 till 800 ton. Pressgjutningsverktygen bygger vi efter kundbehov i Sverige, Kina eller Taiwan.

Efterbearbetning - Förutom pressgjutning i aluminium tar vi hand om efterbehandling såsom borrning, gängning, slipning, polering och ytbehandling.

EFTERBEARBETNING

Vi utför bearbetning såsom borrning, gängning och slipning i CNC-maskiner eller med robot. Vid lite enklare bearbetning använder vi manuella borr- och gängmaskiner.

Slipning - Förutom pressgjutning i aluminium tar vi hand om efterbehandling såsom borrning, gängning, slipning, polering och ytbehandling.

SLIPNING

Robotslipning kräver en stor kunskap inom både programmering och slipning och vi är stolta över att ha den i huset.  Slipning är ett viktigt steg i processen för att kunna leverera en pressgjuten aluminiumdetalj som möter designernas krav på en detalj med släta fina ytor utan delningslinjer eller andra defekter. Vi utför slipning både manuellt och i våra robotceller.

Polering - Förutom pressgjutning i aluminium tar vi hand om efterbehandling såsom borrning, gängning, slipning, polering och ytbehandling.

POLERING

Vi är stolta över att vara en av få aktörer som kan matcha designvärldens krav på ytfinish. En kombination av maskinella och manuella polermetoder frambringar exakt det estetiska uttryck som önskas. Aluminium kan till exempel anta en kromad look och vi kan arbeta fram allt från mattborstade till blanka ytor. Detta har under många år gjort oss till en uppskattad samarbetspartner i möbelbranschen.

Ytbehandlingar - Förutom pressgjutning i aluminium tar vi hand om efterbehandling såsom borrning, gängning, slipning, polering och ytbehandling.

YTBEHANDLINGAR

Vi ombesörjer följande ytbehandlingar: blästring, pulverlackering och våtlackering.

Montering - Förutom pressgjutning i aluminium tar vi hand om efterbehandling såsom borrning, gängning, slipning, polering och ytbehandling.

MONTERING

Vi utför all slags montering och köper in komponenter som till exempel ståldetaljer och skruvar från vårt starka nätverk.

Vi hjälper även till med konstruktionen. Läs mer här.

Gjutning och pressgjutning i aluminium - Nyströms Diecasting

Marås SE-335 91 Gnosjö
Telefon: 0370-949 00